NIEUWE LOCATIE

AJK Haarlemmermeer, de organisatie achter het festival, organiseert voor de 24e maal Trekkertrek. Een welbekend evenement in Nieuw Vennep (Haarlemmermeer) voor iedereen. Na 23 jaar heeft de organisatie gekozen om voor de 24e editie naar een nieuwe locatie te gaan. Deze locatie bevindt zich op het buitenterrein van evenementenlocatie Vanzantenhal. Op deze locatie is een groot parkeerterrein met een groot stuk grasland aanwezig waar het nieuwe evenement Trekkertrek Fun & Power gerealiseerd gaat worden. De organisatie is de afgelopen jaren achter de schermen al vele malen in contact geweest met de Vanzantenhal, door het goede contact en fijne samenwerking tussen deze twee partijen is het gelukt om het evenement te verplaatsen. Tevens heeft de organisatie de laatste jaren goed contact gehad met de Gemeente Haarlemmermeer voor de mogelijkheden om de verplaatsing te realiseren.

OUDE TERREIN AAN DE OOSTERDREEF

AJK heeft jaren lang met plezier gebruik mogen maken van het oude terrein, Industriegebied Spoorzicht, aan de Oosterdreef in Nieuw Vennep. De keuze van het AJK bestuur om dit evenement te verplaatsen heeft verschillende factoren. Het terrein aan de Oosterdreef geeft geen garantie meer voor het voortbestaan van de Trekkertrek. Het feit is dat deze locatie in bezit van de Gemeente Haarlemmermeer en een andere bestemming heeft dan evenementen. Wanneer deze bestemming wordt heringericht is nog onduidelijk. Ongeacht dat dit jaar de MotoCross en Autocross wel worden gehouden op het terrein aan de Oosterdreef heeft de AJK alvast vooruit gedacht om het evenement te verplaatsen.

MEER VOORDELEN NIEUWE LOCATIE

Het verplaatsen van het evenement brengt tevens meer voordelen met zicht mee. De nieuwe locatie geeft de AJK organisatie meer ruimte om het evenement ook te laten groeien naar een festival. De visie is om het evenement voor een breder publiek maken waarbij het voor het gehele gezin een leuke dag uit wordt. Trekkertrek Fun & Power Festival, de naam zegt het al, de Power’ staat voor de tractorpulling met verschillende tractoren, specials en vrachtwagens die strijden om de eerste plaats in hun klasse, de ‘Fun’ wordt het nieuwe onderdeel van het evenementen met verschillende leuke attracties voor de kinderen en ook ouders. Denk hierbij aan draai- en zweefmolen, springkussens, rodeostier, wipe-out, oudhollandse spellen, traptrekkers, mini tractorpulling, hooivorkhangen, schminken, knutselen en een minimarkt met streekproducten. Kortom, een nieuwe locatie, een nieuw jasje, een uitgebreider evenement met het bestaande karkater van AJK Trekkertrek. Een familiefestival voor jong en oud.